Изасланик Кадирова предао специјални поклон Вучићу

Срна
Foto: Инстаграм

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић састао се у Београду са изаслаником лидера Чеченије Рамзана Кадирова у арапским и муслиманским земљама, који му је уручио традиционални чеченски огртач и капу и том приликом истакао да је "чврстина Срба слична суровом карактеру горштака".

Изасланик чеченског предсједника Турко Даудов пренио је поздраве Кадирова предсједнику Србије и српском народу, јавила је званична новинска агенција Чеченске Републике "Грозни информ", а пренио "Спутњик".

Исти извор је навео да је Даудов рекао да је данас у свијету сложена политичка ситуација, а да је Русија стала у заштиту духовних, традиционалних и породичних вриједности и показала Западу да не прихвата туђе идеологије које намеће, па се може рећи да је "цијели западни свијет устао против тога".

Међутим, додао је Даудов, без обзира на све потешкоће и колосални притисак Европе, руководство и народ Србије не само да нису устали против, већ су показали и подршку Русији.

"У вези са тим, Рамзан Кадиров ме замолио да вам лично искажем поштовање и пренесем да су вишевековни братски односи Русије и Србије још једном показали своју страну", пренио је Даудов Вучићу.

Чеченска агенција наводи да је Вучић захвалио на топлим ријечима подршке Рамзана Кадирова, те да је указао да је руски народ братски народ, што је показала вишевјековна историја

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана