Изабрана нова Влада Србије

Срна
Изабрана нова Влада Србије

БЕОГРАД - Посланици Народне скупштине Србије вечерас су са 227 гласова за и пет против изабрали нову Владу Србије, а новоименовани министри и нови -стари премијер Ана Брнабић одмах након гласања положили су заклетву.

Нова Влада Србије има предсједника и 23 министра, од којих два без портфеља.

За Владу су посланици појединачно јавно гласали.

Брнабићева је након расправе захвалила свима и обећала да ће се већ у првих 100 дана рада Владе видјети конкретни резултати, “иако то многи не очекују”.

Она је најавила да ће већ сутра ујутру у 8.00 часова Влада одржати прву сједницу.

Брнабићева је навела да ће нова Влада, осим што ће бити Влада континуитета, бити и јединствен тим са предсједником Србије Александром Вучићем, додајући да је то “донијело много доброг земљи и грађанима и у протеклом периоду”.  

Цвијановићева честитала Брнабићевој избор за Предсједника Владе

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је Ани Брнабић избор за предсједника Владе Републике Србије, истичући да је за Српску и њене грађане од изузетне важности снажна и просперитетна Србија, као регионални лидер и незаобилазни фактор мира и стабилности.
“С обзиром на наше чврсте везе у свим областима, од политичких и економских, до културних и институционалних, желим и овом приликом да истакнем снажну опредијељеност за стално унапређење и развој свеукупних односа Републике Српске и Републике Србије”, нагласила је предсједник Српске.

У честитки упућеној у име грађана Републике Српске и у своје име, Цвијановићева је изразила увјерење да ће Брнабићева, заједно са министрима у новоизабраној Влади Републике Србије, наставити да води одговорну и политику континуитета, која ће Србији обезбиједити даљи економски и свеукупни развој.

“Уз искрено увјерење да ће Република Србија успјешно наставити пут реформи, као и даљу афирмацију како на унутрашњем, тако и на међународном плану, срдачно Вас поздрављам и желим много успјеха у будућем раду”, наводи се у честитки предсједника Републике Српске. /крај/тп

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана