Испред Скупштине Србије скуп присталица власти и опозиције

Г.С.
Испред Скупштине Србије скуп присталица власти и опозиције

Испред Скупштине Србије окупио се велики број грађана као подршка посланицима који штрајкују глађу. Међу окупљенима су и присталице власти и опозиције.

Окупљене од улаза у Скупштину дијели заштитна ограда, а присутан је велики број припадника жандармерије.

Једни грађани који су се окупили подршку дају паролама против чланова опозиције, док други узвикују пароле против власти. Жандармерија је раздвојила припаднике супротних група како не би дошло до сукоба.

Од недјеље су испред скупштине посланици који штрајкују глађу, из СНС-а Александар Маритновић и Сандра Божић, као и лидер Двери Бошко Обрадовић.

Поред Мартиновића и Сандре Божић, испред парлеманта су и посланици СНС-а Верољуб Арсић, Игор Бечић, Благомир Орлић, Владимир укановић, Александар Марковић, али и социјалиста орђе Милићевић.

На степеништу, преко пута напредњака и даље је Бошко Обрадовић у друштву страначке колегинице Марије Јањушевић.

Самостални посланик Миладин Шеварлић који је први објавио штрајк глађу, у понедјељак је објавио да прекида штрајк јер је, како је рекао, “медијски угушен”.

Обрадовић се раније придружио самосталном посланику Миладину Шеварлићу који је штрајковао глађу у немогућности да, како је рекао, придобије посланике у Скупштини да се расправља о повредама територијалног интегритета и суверенитета Србије и непоштовању Резолуције 1244 Савјета безбједности УН.

Потом су се посланици владајућег СНС-а Александар Матиновић и Сандра Божић започели штрајк глађу. Мартиновић је изјавио да нема информацију да ли ће се тужилаштво огласити поводом инцидента на улазу у Скупштину 8. маја, због чега су он и Божићева започели штрај глађу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана