Испраћај погинулих рудара, у болници још тројица повријеђених

Срна
Испраћај погинулих рудара, у болници још тројица повријеђених

БЕОГРАД - Рудари који су погинули у несрећи у руднику „Соко“ код Сокобање биће сахрањени данас на гробљима у мјестима гдје су живјели.

Њих седам биће сахрањени на гробљима у селима у околини Алексинца, а Бранислав Златановић у околини Трговишта, одакле је родом.

У несрећи у Руднику мрког угља „Соко“ код Сокобање 1. априла погинуло је осам рудара који су се угушили након нагле појаве метана у једном окну, док је повријеђен 21 рудар.

Тада су страдали Бојан Стајић, Бранко Чокорило, Братислав Живковић, Радован Грујић, Дарко Златковић, Ненад Тривунац, Петар Петровић и Бранислав Златановић.

Свих девет рудара, који су послије несреће у руднику „Соко“ били збринути у алексиначкој болници, добро су и отпуштени су на кућно лијечење, рекао је данас директор те здравствене установе Горан Видић.

Видић је рекао да је болница у Алексинцу, након несреће у руднику, збринула 17 рудара, а да их је осам јуче отпуштено на кућно лијечење.

Тројица рудара и даље су на лијечењу на Клиници за ендокринологију и токсикологију у Нишу, а љекари наводе да су стабилног здравственог стања.

У несрећи у Руднику мрког угља „Соко“ код Сокобање прије два дана погинуло је осам рудара, док је 21 повријеђен.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана