Исповијест возача из Србије који је два мјесеца провео у склоништу код Кијева: Тамо више не идем

ГС
Foto: Принтскрин

ЈАГОДИНА- Александар Дражић, посљедњи српски возач камиона који је евакуисан из Украјине, стигао је у своју Јагодину. Готово два мјесеца провео је на паркингу и у склоништу надомак Кијева. Евакуација из ратне зоне до границе са Пољском била је тешка и ризична и срећом успјешна. Шлепер му је заплијењен, али је важно да је безбједно стигао кући.

Уморан је, исцрпљен, неиспаван, али није пропустио прилику да се већ прво јутро види са пријатељима. Неки од њих дочекали су га ноћас на аеродрому и са супругом и сином били у мислима уз њега док је трајала ратна драма.

"Чим сам ушао у Пољску одмах ми је било лакше. Одмах друга прича, народ по улицама, тамо по Кијеву све пусто, нема да видиш човека", каже Александар Дражић.

Истиче да је све вријеме био у склоништу испред Кијева, на 25 километара. "То је неки камионски паркинг, ТИР паркинг који има две собе хотелске и неко импровизовано склониште", додаје Александар.

На питање како је било одговара: "Па како може да буде, рокање, цепају бомбе".

У Дражићеву евакуацију из Кијева биле су укључене српске и бјелоруске службе и дипломате и волонтери украјинског црвеног крста.

"Волонтер нас возио неким путевима, ја не знам ни где смо ишли, где смо прошли и он нас је одвео до пољске границе. На пољској граници су мене сачекали из пољске амбасаде, Јелена из конзулата и возач", истиче Александар.

Прошли су, каже, бројне контроле украјинске војске.

"Само ме контролисали, дај телефон да видим коме си слао поруке, шта си сликао, не нешто озбиљно", објашњава Александар.

Истиче да се по повратку кући осјећа одлично и да се виђа са родбином и пријатељима.

Када се одмори планира да настави да вози друмске крстарице, али више не у Украјину. "Тамо не идем више", поручује Александар Дражић, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана