Исповијест мајке настрадалог дјечака: “Покуцао је на прозор и одједном се чуо врисак”

ГС
Улица у којој је настрадао дјечак
Foto: Нова РС | Улица у којој је настрадао дјечак

НОВИ САД - Дванаестогодишњи дјечак Ј.В. погинуо је синоћ у новосадском насељу Клиса након страховите олује која је погодила војвођанску пријестоницу.

Његова неутјешна и уплакана мајка Валентина у исповијести каже да стално гледа у врата у нади да ће се њен син појавити.

- Сломљени смо. Не можемо да верујемо да нашег сина више нема. Не можемо да се помиримо с тим. Имамо још троје деце и бринем како ће они све то поднети. Још смо сви у шоку, још је све свеже али се плашим шта ће бити касније. Нема више нашег Ј. и сада не знам шта ћемо - прича уплакана мајка несретћног дјечака.

Одједном се чуо врисак

Објашњава нам да је Ј. В. око 18 сати, отишао код другова да се игра и да је тамо остао током олује.

- Када се олуја завршила кренуо је кући, а успут до наше куће живи моја рођена сестра, његова тетка. Вероватно је хтео да види како су прошли у олуји, а и да ми се јави да је добро пошто он нема телефон. Како су нам испричали послије, он је пришао згради преко мале травнате површине и покуцао на теткин прозор који је у приземљу зграде и одједном се чуо врисак - узрујано прича Валентина.

Каже да су врисак чуле комшије и њена сестра те да су одмах излетјели напоље и видјели њено дијете како се тресе.

- Нису знали шта да раде јер су видели да га тресе струја. Нису знали да ли је гром или је дотакао неку жицу. Све се дешавало у пар секунди јер је један од комшија био довољно присебан да отрчи по лопату са којом га је одгурнуо да и њега или неког другог не би ударила струја ако дотакне моје дијете. Схватили су да нема пулса и да не дише и одмах почели са реанимацијом све док није дошла хитна помоћ која је наставила да га оживљава али на нашу несрећу нису у томе успели. Сви смо занемели и на прву лопту када су нам јавили нисмо могли да поверујемо да је то наше дете - прича узрујана мајка.

Како кажу ужаснути очевици, дјечак је одједном почео да се тресе, што су видјеле комшије и одмах притрчале да му помогну.

- Нисмо имали струје и видео сам само да је нешто севнуло, а олуја је прошла. Изашао сам на улицу и прекопута видео дечака како се тресе. Притрчао сам му и схватио да се вероватно тресе због струје односно да га је или ударила струја или гром. Нисам знао како да му приђем, а већ су дотрчале друге комшије и један од њих га је само гурнуо и он је престао да се тресе. Одмах смо му опипали пулс и схватили да не дише. Покушали смо да га оживимо и нисмо престајали са реанимацијом све док није стигла хитна помоћ чији лекари су минимум пола сата ако не и дуже наставили да га реанимирају и покушавали да га оживе. Нису одустајали. Стварно су се борили за то дете али нажалост, није му било спаса - прича снуждени комшија.

Сандуче било под напоном

Како су објаснили породици несрећног дјечака, он се прилазећи теткином прозору руком наслонио на струјно сандуче на згради које је било под напоном, а како кажу, не би смјело да буде.

- Вероватно је то због искривљене бандере која се налази прекопута куће а коју је оштетила олуја. Стварно не знам, тако су нам рекли. А рекли су нам и да то не би смело да се деси без обзира на оштећену бандеру те да је могуће да у згради нису биле добре струјне инсталације које су морале остати без струје, а не под напоном. Дете ми је ударила струја од 220 волти. То још није званично потврђено и чекамо да нам се јави неко од надлежних и да добијемо праву и тачну информацију. Шта год да се десило, нема више нашег Ј. и не знам шта ћемо - прича плачући неутешна мајка.

Подсјећамо, несрећа се догодила синоћ око 20.30 сати када је и, како је потврђено у Хитној помоћи, њима стигао позив. Љекарска екипа Хитне помоћи стигла је до мјеста несреће за свега пар минута и упркос упорној реанимацији и покушајима оживљавања, дјечак је преминуо у 21.45 сати, а полиција је до поноћи вршила увиђај.

- Примили смо позив у улици Вука Мандушића, ријеч је о удару струје код дјечака старог 11 година. Екипе су реаговале по првом приоритету, спроведене су мјере кардиопулмоналне реанимације, али дјечак је подлегао повредама и преминуо - рекао је др. Круљ, пише Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана