„Испод јастука је држао пиштољ“: Бивша дјевојка убице из Младеновца тврди да га се плашила

Танјуг
„Испод јастука је држао пиштољ“: Бивша дјевојка убице из Младеновца тврди да га се плашила

БЕОГРАД - Анастасија Ђ, бивша дјевојка Уроша Блажића, оптуженог за убиство девет особа у селима Мало Орашје и Дубона, испричала је у свом исказу у истрази да га се плашила, јер је испод јастука држао пиштољ, као и да јој је једном претио да ће је ударити. Анастасија Ђ. је позвана да свједочи на сљедећем суђењу Блажићу заказаном за крај септембра.

У августу прошле године, она је свједочећи у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву испричала да је Блажића упознала годину дана раније док је радила код њега, односно када је брала шљиве. Како је навела у исказу у који је Танјуг имао увид, њих двоје су почели да се забављају након што је престала да ради, а веза им је трајала два до три мјесеца, тачније до краја октобра 2022. године. Током првих мјесец дана везе они су се, како тврди, лијепо слагали, Блажић би долазио по њу мотором и довозио је у Шепшин гдје је сам живео, а често су ишли на ручак у његову породичну кућу гдје му је упознала породицу.

-Међутим нигде нисмо излазили, Урош је инсистирао да будемо стално у кући код њега у Шепшину - рекла је она и додала да је предлагала да оду до Младеновца или Смедерева, али да он то није желио.

Једном приликом када је спавала код њега, како је испричала, испод јастука је видјела пиштољ, након чега га је питала одакле му тај пиштољ и рекла му да жели да га склони, док јој је Блажић одговорио да је то његов пиштољ и да за њега има дозволу.

Када је одлучила да раскине са њим, Блажић је према њеним ријечима, био агресиван и док је возио кући рекао јој је да изађе из аутомобила да је не би ударио.

-То је био први пут да сам га видела да је тако љут - рекла је Анастасија Ђ.

Један од проблема у њиховој вези било је и то што ју је он, пошто је кренула у 4. разред средње школе, убеђивано да напусти школовање и дође да живи код њега, што она није жељела да прихвати. Посвједочила је и да се Блажић никад није жалио да има проблеме са мјештанима из села Дубона, као и да није имао ни потребу да се дружи са њима јер је сматрао да је посебнији од њих, зато што је средњу школу завршио у Београду и тамо је имао пријатеље.

Она је навела и да се у периоду када су били пред раскидом, дешавало да она не жели да има интимне односе са њим, међутим он је инсистирао и она је, како је навела, морала да пристане, додајући да га се на крају плашила.

Поред ње, још неколико свједока је позвано на сљедеће рочиште које је заказано за 26. септембар, а међи њима је и његов пријатељ Виктор Ђ. који је два пута свједочио у тужилаштву.

Он је у тужилаштву прво причао о познанству са оптуженим, али и о оружју које је Блажић посједовао, па је навео да је једном приликом Блажић донио пиштољ када је требало да убију прасе, и рекао да је то очев пиштољ.

Свједок је навео и да му је Урош Блажић истог дана показао и џак од пјеска у подруму, у који му је рекао да пуца како би провјерио да ли пиштољ пуца право.

Током 2022. године када су били у друштву Блажић је показао један стартни пиштољ и бомбу, а Виктор је испричао да је за бомбу претпоставио да је оптужени набавио од оца који је радио у војсци, Радише Блажића, који је такође оптужен у овом поступку због сумње да је набавио и држао велику количину оружја, муниције и експлозивних материја.

Виктор Ђ. се осврнуо и на стероиде које је Блажић навео да користи током своје одбране, и рекао да зна да је користио тестостерон у минималним количинама и да мисли да је користио и тремблон. Блажић је током изношења одбране истакао да је конзумирао стероиде у великим количинама и тражио да се вјештачи да ли то може да утиче на психу, јер он те ноћи није био “сав свој”.

Суђење Блажићима је почело 21. августа и тада су Урош и његов отац Радиша Блажић први пут јавно изнијели одбрану.

Урош Блажић је признао кривицу, али није желио да прича о самом злочину, док је истицао да је оружје којим је почињен масакр и које је пронађено у породичним кућама Блажића, сам нелегално куповао, односно да његов отац није имао никакве везе са тим.

Радиша Блажић је негирао кривицу наводећи да не зна одакле је то оружје и да га никад није видео. Након окривљених први пут су јавно испитани чланови породице убијених, очевици масакра и рањени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана