Испливала тајна преписка кавачког клана: "Одраћемо неког јаког"

Информер
Foto: Информер

БЕОГРАД - Шеф криминалног кавачког клана Радоје Звицер пријетио је да ће "одрати неког јаког" ако у Србију буду смјештали Вељка Беливука и Марка Миљковића, након што је екипа окупљена око тих плаћеника криминалне групе из Котора лишена слободе у Београду почетком фебруара 2021. године.

Тако је запријетио након што му је Цетињанин Ненад Нено Калуђеровић након вишедневне преписке и Беливуку и Миљковићу, 11. фебруара писао да страхује да ће им намјестити, преносе подгоричке Вијести.

Бојим се за њих да ће да им намјесте - пише Цетињанин, на шта му Звицер одговара:

Буду ли нам намјештали одраћемо неког јаког. Пумпају не стају - одговара му тада Звицер.

Из свједочења окривљеног сарадника Срђана Лалића јасно је да су под поруком "одраћемо неког јаког" мислили на убиство предсједника Србије Александра Вучића, пише Информер.

Звицер је у даљој преписци коментарисао предсједника Србије и написао да је посреди игра.

Лалић је пред Специјалним тужилаштвом навео да су Вељко Беливук и Марко Миљковић, као и Радоје Звицер и људи из безбједносних служби, прије свега дијела црногорске службе АНБ, планирали да сруше власт у Србији, прије свега да убију предсједника Александра Вучића, који је, како је казао, био главна мета.

Одговарајући на питање да ли зна имена људи из владајуће структуре које је требало свргнути, Лалић је навео:

То је комплетна владајућа структура, посебно предсједник, који је означен као главна препрека. Ја сам јасно био против тога и покушавао сам да их одговорим од те идеје.
Лалић је у наставку суђења говорио и о плановима клана везаним за атентат на предсједника Србије Александра Вучића.

Звицер је обезбиједио око 5 милиона евра и логистичку и другу помоћ дијелу служби за подешавање политичке климе за довођење на власт некога ко би био подобан и радио у интересу клана. Спањивање је било у току, дјеловање путем друштвених мрежа. Као највећу пријетњу су видјели предсједника послије објаве рата мафији у којој су се препознали и то је била помена и о атентату као крајње рјешење. Било је помена да први сљедећи протести буду велики сукоби у циљу слабљења институција и притиска на структуру - закључио је Лалић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана