Испитује се да ли је отац дјечака убице злостављао и запустио сина

Г.С.
Испитује се да ли је отац дјечака убице злостављао и запустио сина

БЕОГРАД - Више јавно тужилаштво у Београду испитаће да ли је В.К. отац дјечака убице запуштао и злостављао сина, саопштено је из Тужилаштва.

Како се наводи у саопштењу, биће испитано и да ли се у његовим радњама евентуално стичу елементи кривичног дјела Запуштање и злостављање малолетног лица.

 Паралелно са тим, у току је преткривични поступак против мајке води се у циљу утврђивања да ли се у њеним радњама стичу елементи кривичног дјела Запуштање и злостављање малољетног лица.

Она је прије два дана саслушана у полицијској станици гдје је одговарала на питања која се односе на понашање дечака и односа у породици.

Предистрагу о случају мајке дјечака убице водиће Више јавно тужилаштво у Београду, након што преузима случај од Првог основног тужилаштва ради концентрације доказа, јер се пред ВЈТ у Београду већ води кривични поступак против дечаковог оца.

Мајка саслушана у полицији

Подсјетимо, мајка дечака убице, саслушана је прије два дана у Полицијској управи Београд гдје је морала да одговори на 10 питања које су јој поставили полицијски службеници. Она је саслушана како би се утврдило да ли је било запуштања или злостављања дјечака, а у наредним данима она ће бити саслушана и у тужилаштву.

Тужилаштво је Полицијској управи за град Београд упутило захтјев за прикупљање потребних обавијештења којим је наложено да се саслуша осумњичена М. К. да се обави разговор са педагогом и психологом запосленим у ОШ "Владислав Рибникар", као и да се предузму све друге мјере и радње потребне за потпуно утврђивање чињеничног стања.

Злочин

Дјечак убица (13) је у ОШ "Владислав Рибникар" 3. маја. 2023. године, лишио живота девет особа и ранио још четворо, од којих је једно преминуло, преноси Блиц.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана