Исјекла мужа тестером и скувала дијелове тијела

Г.С.
Исјекла мужа тестером и скувала дијелове тијела

ЗРЕЊАНИН - Након што је Више јавно тужилаштво у Зрењанину подигло оптужницу пред Вишим судом у граду на Бегеју против Терезе Перић (46), осумњичене да је у мају прошле године ножем убила супруга Срђана Перића у породичној кући, па га потом исјекла моторном тестером и његове гениталије и дијелове ногу кувала у лонцу на шпорету, главни претрес у том поступку заказан је за крај јануара 2024. године.

Како кажу надлежни из Вишег јавног тужилаштва у Зрењанину за кривично дјело тешко убиство за шта се терети Тереза Перић, предвиђена је казна затвора од најмање 10 година или доживотни затвор.

Миљаин Љутић, бивши муж Терезе Перовић, испричао је након злочина за да је она лијековима седирала супруга Срђана (42), а потом га заклала, његово тијело исекла на комаде, па дијелове доњих екстремитета и његове гениталије ставила у шерпу и скувала.

Злочин је гледала Терезина и Миљаинова шеснаестогодишња кћерка која је спавала у другој соби, а када се пробудила затекла је незапамћени хорор. Миљаин је рекао како је он у том тренутку, свега неколико стотина метара даље био у кући са другим сином Дамиром (18) ког је на телефон позвала унезверена сестра, преноси БЛПортал.

"Сједио сам на кревету, син ту поред био, а млађа ћерка је била код ње. Син устаде одједном каже "Ајде, мама је убила Срђана". Ја мислио шала… Оде он у другу собу, прича телефоном и чујем како каже: "Је ‘л мртав?" Ја га питам: "Ко је л’ мртав?!" а он ми на то виче "ништа, ништа". Ја сам све мислио да је нека шала и син оде…", рекао је шокирани човјек и додао:

Врати се убрзо после и он и кћерка. Она плаче, не може да се смири, каже "јесте, мама је убила Срђана, дала му лијекове, успавала га, па му преклала врат". Каже да је он дошао себи, покушао онако крвав да се извуче према дневној соби. Кћерка је видјела како га она полако убија ножем. Пред дјететом је то урадила! Кад га је убила истерала је дијете напоље – згрожено је испричао саговорник Блица.

Како је објаснио, дјевојчица је тада позвала свог брата Дамира.

Они су јој викали: "Мама отвори, зваћемо полицију" и она им је отворила врата. Дамир је тада видио одсјечену ногу са стране. Била је и тад толико свијесна да им је обома дала бенседине. Рекла им је: "ћутите, ја ћу њега да скувам, па ћу да га бацим. Идите ви" – рекао је он.


Како је објаснио Терезин бивши муж, дјеца су тада дошла код њега кући, испричала му све и тада су позвали полицију.

Мислио сам да ће и себе да убије. Дјеца каже да су чули моторку када су изашли из куће. Она га је сјекла парче по парче и кувала… Полиција је нашла страшан призор – додао је уз напомену да је његова кћерка одмах послије ужаса који је гледала хоспитализована на психијатрији, али је неколико сати касније пуштена кући.

Миљаин каже да је слутио да до злочина може да дође, јер је Тереза и раније била насилна и покушавала је да убије Срђана, па и себе.

Говорио сам му да ће га повриједити и убити, а он је говорио да му је она љубав једина на свету. Јако су се вољели… Она оде, остави га, а он је врати и тако… Једном је и њега и себе покушала да убије лијековима. Она је завршила у болници, он се извукао. Други пут је покушала и себе и њега да убије, запалила му је брачни кревет док је спавао… – присјећао се саговорник.

Тврди да је Срђана упозоравао да је Тереза "опасна по живот".

Али они су се вољели, стално су се љубили, не гледају ко је око њих. Свуда су ишли заједно. Она је почела да ради… Дјеловало је као да ће се средити… – каже.

Он, пак, сумња да је мотив злочина то што Срђан није желио да њена дјеца из првог и другог брака, којих има четворо, долазе код њих.

Он је на моју дјецу викао: "Шта долазиш, иди код тате да једеш". Није желио дјецу њену, хтио је само њу. Ја мислим да је она због дјеце то урадила, њих је јако вољела, а није могла да их има крај себе због њега јер он није дозвољавао. Она јесте њега вољела, али није могла код мене да живи, није могла ни код њега, а не може ни без дјеце, и ето… – сматра Терезин први муж.

Кувала Срђанове гениталије

Тереза Перић је након злочина ухапшена у кући. Полицајци су затекли стравичан призор искасапљеног тијела. У шерпи су нашли Срђанове гениталије.

Срђан је Терезу, која иза себе има два брака и четворо дјеце, довео у своју кућу у вријеме почетка пандемије. Она је иначе до тада живјела у близини, у тешким условима са дјецом и другим супругом, међутим, оставила је и њега и дјецу и прешла да живи са Срђаном.

Срђан је прије три године остао без оца који је умро од срца, а мајка му живи и ради у Швајцарског одакле му је, слала финансијску помоћ.

Комшије кажу да је Срђан знао да доводи кући жене које живе на рубу егзистенције и да је због тога мајка почела на други начин да му помаже.

Уплаћивала је новац локалним хамбургеријама и кафанама како би он могао да долази по храну код њих. То је радила да не би трошио паре на жене и глупости – наводе познаници свирепо убијеног Срђана.

Ухапшена Тереза има оца, мајка јој је преминула, а њени рођаци кажу да је имала психичких проблема, као и да је Терезин отац на њу и њено понашање упозоравао њеног првог супруга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана