Иса Мустафа покреће смјену Аљбина Куртија

Срна
Иса Мустафа покреће смјену Аљбина Куртија

ПРИШТИНА - Демократски савез Косова /ДСК/, коалициони партнер у привременој Влади самопроглашеног Косова покреће иницијативу за смјену предсједника Владе Аљбина Куртија, изјавио је предсједник ДСК Иса Мустафа.

Одлука о покретању иницијативе донесена је због смјене члана ДСК Агима Велијуа са функције министра унутрашњих послова у привременој Влади Косова коју је синоћ донио Курти.


“Имали смо састанак Предсједништва ДСК, бавили смо се тренутном ситуацијом, узрокованом ризиком прекида односа са САД као резултат неоснованих царинских стопа на робу из /централне/ Србије и БиХ и сталне потражње за робом из тих земаља, те сменом Велијуа са мјеста министра унутрашњих послова”, рекао је Мустафа.

Он је навео да се 12. марта састао са предсједником парламента самопроглашеног Косова Вјосом Османи и Куртијем и да су на том састанку јасно замолили Куртија да одмах укине одлуку о царинским стопама.

“Упозорили смо да се мора укинути царинска стопа јер је то став Сједињених Држава које не смијемо изгубити као пријатеља, али, нажалост, нисмо добили позитиван Куртијев одговор”, навео је Мустафа.

Он је додао да је због погоршања односа са САД морао да покрене иницијативу за Куртијеву смјену јер “Влада која нарушава односе са САД не може опстати”.

Мустафа је рекао да “Влада и све институције морају преузети све потребне мјере на сузбијању вируса корона јер су све земље у региону предузеле акције и хитне ванредне мјере, а такве мјере би морала предузети и Влада Косова”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана