Инвеститори из Емирата заинтересовани за српске бање

Тањуг
Инвеститори из Емирата заинтересовани за српске бање

БЕОГРАД - Предсједник Привредне коморе Србије Марко Чадеж рекао је данас да су инвеститори из Уједињених Арапских Емирата (УАЕ), који већ послују у Србији, на Свјетској изложби “Експо Дубаи 2020” показали интересовање да улажу у српски бањски и здравствени туризам.

Чадеж је, уочи инвестиционе конференције, која се одржава на Павиљону Србије у оквиру Свјетске изложбе у Дубаију, навео да је Србија атрактивна дестинација за инвестирање и да нуди бројне могућности за даља улагања и развој, саопштено је из Привредне коморе Србије.

Конференцију је званично отворила министар трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, која је и генерални комесар Србије за Експо.

Она је истакла да вјерује да ће ова прва инвестициона конференција резултирати новим улагањима у Србију и уговарањем многих послова.

Сектор грађевинарства презентовао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.

У оквиру Свјетске изложбе у Дубаију тренутно борави делегација од 158 српских привредника из 77 фирми, и то из сектора грађевине и пратећих индустрија.

Они ће до петка, 5. новембра, потенцијалним инвеститорима и партнерима представити потенцијал српског грађевинарства и пратећих ђелатности.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана