Инструктор јахања оптужен за силовање и полно узнемиравање: Пет полазница школе било малољетно

ГС
Инструктор јахања оптужен за силовање и полно узнемиравање: Пет полазница школе било малољетно

БЕОГРАД - Више јавно тужилаштво у Београду подигло је данас оптужницу против инструктора јахања Милоша Ђ. (68), због сумње да је извршио кривична дjела - силовање, силовање у покушају, полно узнемиравање и пет кривичних дjела недозвољене полне радње над седам полазница његове школе јахања у Барајеву, од којих је пет било малољетно.

Оптужница је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, сазнаје Танјуг.

Тужилаштво је предложило суду да продужи притвор Милошу Ђ. да не би поновио кривична дјела у кратком временском периоду, као и због узнемирења јавности које може угрозити ток кривичног поступка.

Окривљени је, како се сумња, сва поменута кривична дјела извршио у просторијама коњичког клуба у периоду од 2010. до 2021. године док су дјевојке боравиле у клубу ради стицања вјештина јахања. Сумња се да је Милош Ђ. у децембру 2010. године, силовао малољетницу, која је у то вријеме имала 17 година.

Над дјевојком од 15 година је, како се сумња, извршио кривично дјело недозвољене полне радње у јуну 2017. године, а у марту 2018. године је покушао да је силује. Такође, постоји сумња да је над другом дјевојком од 15 година у септембру 2021. године извршио кривично дјело недозвољене полне радње, као и над још две пунољетне дјевојке у истом временском периоду. 

Током 2013, 2014. и 2015. године извршио је, како се сумња, два кривична дјела недозвољене полне радње над две дјевојчице од 13 и 11 година.

Оптужени се налази у притвору од хапшења, односно 13. септембра прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана