Инструктор јахања одбио кривицу за више дјела силовања

Танјуг
Foto: Телеграф

БЕОГРАД - Милош Ђ. (68), према сазнањима Тањуга, одбио је оптужбе да је починио више кривичних дјела силовања, полног узнемиравања над полазницама школе јахања, а од којих су неке биле малољетне.

Оптужени је на припремном рочишту које је било затворено за јавност, на питање судије како се изјашњава на оптужбе рекао да није крив. 

Почетак суђења односно главни претрес заказан је за 11. септембар када би оптужени требало да изнесе одбрану.  

Милош Ђ. је оптужен да је извршио кривична дјела - силовање, силовање у покушају, полно узнемиравање и пет кривичних дјела недозвољене полне радње над седам полазница његове школе јахања у Барајеву, од којих је пет било малољетно у вријеме извршења кривичног дјела.

Ухапшен је средином септембра прошле године и од тад се налази у притвору.

Он се сумњичи да је сва поменута кривична дјела извршио у просторијама коњичког клуба у периоду од 2010. до 2021. године док су дјевојке боравиле у клубу ради стицања вештина јахања. 

Сумња се да је Милош Ђ. у децембру 2010. године, силовао малољетну дјевојку, која је у то вријеме имала 17 година.

Над дјевојком од 15 година је, како се сумња, извршио кривично дјело -  'недозвољене полне радње' у јуну 2017. године, а у марту 2018. године је покушао да је силује.

Такође, постоји сумња да је над другом дјевојком од 15 година у септембру 2021. године извршио кривично дјело 'недозвољене полне радње', као и над још две пунољетне девојке у истом временском периоду.  

Током 2013, 2014. и 2015. године извршио је, како се сумња, два кривична дјела 'недозвољене полне радње' над две дјевојчице од 13 и 11 година.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана