Инцидент на сјеверу КиМ: Kосовска полиција затворила објекте Поште Србије

ГС
Инцидент на сјеверу КиМ: Kосовска полиција затворила објекте Поште Србије

Замјеник командира тзв. косовске полиције за регион Север Ветон Ељшани изјавио је да је данас девет објеката Поште Србије у све четири општине на сјеверу Косова и Метохије затворено и запечаћено, а да је однијета документација са печатима.

Ељшани је за Тањуг рекао да нико није ухапшен, а да је као доказни материјал из објеката конфискована одређена документација.

Он је додао да ће даљу истрагу предузети тужилац.

Тзв. косовска полиција упала је данас у просторије Поште Србије у све четири општине на сјеверу КиМ - Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку, као и у просторије Трезора Поштанске штедионице у Лепосавићу.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да је акција тзв. косовске полиције противправна, једнострана и мимо свих споразума и да упадом у просторије Поште Србије на сјеверу КиМ премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти директно провоцира ратни сукоб, а све наочиглед међународне заједнице.

Министарство информисања и телекомуникација саопштило је да је упад тзв. косовске полиције у објекте Поште Србије на сјеверу КиМ још један примјер демонстрирања отворене силе и противправног дјеловања привремених институција самоуправе у Приштини и истакло да очекује да релевантни међународни актери реагују у најкраћем року и заштите елементарна права српског и другог неалбанског живља на КиМ.

Српска листа указала је да је брутални упад тзв. косовске полиције у објекте Поште Србије наставак плана етничког чишћења сјевера КиМ од свега што има префикс српски и још једном апеловала на међународну заједницу да хитно реагује и заустави Куртија у намјери да протјера Србе са својих огњишта, пише РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана