Иалијаски хуманитарац: Српској дјеци са Космета је украдено дјетињство

Срна
Иалијаски хуманитарац: Српској дјеци са Космета је украдено дјетињство

РИМ - Одборник италијанске Лиге у Милану и хуманитарац Стефано Павези објавио је фотографију српске дјеце на Косову и Метохији поручивши да је њима украдено дјетињство.

Након перформанса Грете Тунберг, активисте за климатске промјене из Шведске која је у току говора у згради УН рекла да су јој свјетски лидери "украли дјетињство", Павези је на свом Фацебоок профилу објавио фотографију дјеца из основне школе у српској енклави на Косову, који живе, како је објаснио, у оронулим кућама окружени мржњом оних који би жељели да их отјерају са њихове земље.

"Драга Грета, благо теби јер када заплачеш, слушају те моћни људи у свијету, благо теби да те примају у УН. Благо теби јер можеш да путујеш бродовима и прелазиш мора. Благо теби кад можеш да плачеш и кажеш, 'украли сте ми дјетињство', али то су празне ријечи. Благо онима који желе да вјерују 'у нешто' и саосјећају се са вама активистима", навео је Павези.

Италијански хуманитарац је нагласио да су дјеца у српској енклави насмијана, док у рукама држе као поклон свеске које вриједе пола долара, пренијела је АТВ.

"Јер, драга Грета, док ти окрећеш свијет наглавачке, твоји вршњаци на Косову не могу да изађу из енклава и немају времена да у УН говоре о клими, јер им је брига шта ће да поједу прије него што оду на спавања, јер су им најмоћније чланице УН 1999. године бомбардовале њихове куће и убијале родитеље", поручио је Павези Грети.

Одборник Лиге Стефано Павези годинама обилази јужну српску покрајину Косово и Метохију у оквиру хуманитарних активности помоћи угроженим Србима у енклавама.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана