И четири хеликоптера гасе пожар на Мокрој Гори

Срна
И четири хеликоптера гасе пожар на Мокрој Гори

БЕОГРАД - У гашење пожара на Мокрој Гори, који је захватио 100 хектара шуме и ниског растиња, укључила се и Хеликоптерска јединица са четири хеликоптера, саопштило је Министарство унутрашњих послова /МУП/ Србије.

Припадник ове јединице Александар Раичевић прецизирао је да је ријеч о хеликоптерима "газела" и "ербас X-145", као и о двије летјелице типа "бел 212".

Раичевић је истакао да су он и колеге пилоти на Мокру Гору стигли са гашења пожара у месту Негбина како би се заједно са припадницима Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије изборили и са овим пожаром.

"Ситуација је тешка. Надморска висина је велика, висока је температура, али боримо се. Трудимо се да избацимо воду са безбедне висине и да на прави начин угасимо пожар на Мокрој Гори", рекао је Раичевић.

Успјешном епилогу акције нада се и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић.

"Ватрогасци држе под контролом пожар са три стране, а ради се на успостављању контроле на најнеприступачнијем делу терена", објаснио је Чаушић.

Он је истакао да је на подручју Мокре Горе данас проглашена ванредна ситуација, наводећи да су у гашењу пожара ангажована 132 ватрогасца са чак 42 возила, као и 16 ватрогасних добровољачких друштава и 25 припадника специјализоване јединице Цивилне заштите.

"Сви се надљудским напорима боре да пожар на Мокрој Гори, упркос тешким временским условима, ставе под контролу", поручио је Чаушић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана