Хтио сам брзо да дођем до пара: Србин осуђен у Аустрији на 8 година затвора због пљачке

ГС
Хтио сам брзо да дођем до пара: Србин осуђен у Аустрији на 8 година затвора због пљачке

Тројица држављана Србије, осуђена су у Аустрији због пљачке коју су заједно извели 3. новембра прошле године, када су упали једном четрдесеттрогодишњаку у стан у намјери да га опљачкају и да му узму сат марке "ролекс".

Наиме, Срби су прошле године организовали пљачку скупоценог сата, тако што је првооптужени (25) дошао на врата мушкарца (43) из Олинга и претварао се да је пошиљац пакета. Након што му је жртва отворила, он га је угурао унутра, везао га и зачепио му уста, потом физички почео да насрће на њега и да га туче, док је његов саучесник (32) кренуо у потрагу за вредним стварима и сатом због којег су и дошли.

Након што је саучесник преврнуо кућу у потрази за сатом, сазнали су да га је везани власник одавно већ пордао, те су они завршили пљачку одлазећи са лошијим сатовима, прстењем, новцем и колекцијом маркица, у вредности од око 2.500 евра.

Испред опљачканог стана чекао их је возач (21), а у пљачки је учествовао и четврти саучесник, који је успео да умакне полицији.

Како преносе аустријски медији, првоосумњичени двадесетпетогодишњак је месец дана касније опљачкао и банку у Леондингу, из које је изашао са пленом од 2.040 евра, а када су их позвали на суд, ухапшени је све признао.

- Добио сам дојаву да човек има сат "ролекс" од неких српских радника. Желео сам само да брзо дођем до великог новца, јер сам био у озбиљним дуговима - испричао је окривљени Србин на суђењу.

Како су навели аустријски медији, окривљени је испричао и да је део плена продат, а део бачен.

Сада је свој тројици оптужених изречена пресуда, те су сви добили од две и по до осам година затвора, преноси портал Хеуте.

Најстрожу казну од осам година затвора добио је првоосумњичени (25). Нешто блажу казну, пет година затвора добио је његов саучесник (32), док је трећи Србин (21), који је имао улогу возача, кажњен са две и по године.

- Мој брањеник је осуђен на безусловну казну затвора од две и по године, која се може оценити као лакша казна у односу са максималном казном од 15 година за оружану пљачку. Државно тужилаштво и ја, као његов бранилац, прихватили смо пресуду и одрекли се права на жалбу - изјавио је адвокат трећеоптуженог након пресуде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана