Хрватски медији објавили детаље привођења Северине на граници

Г.С.
Foto: Архива

БЕОГРАД - Хрватска пјевачица Северина у недјељу, 25. августа, приведена је на разговор на српској граници.

Како преносе хрватски медији, српска полиција је спровела редовну процедуру, као и за све чије изјаве органи процјене као спорне.

Послије разговора са надлежним органима, Северина је пуштена да уђе у Србију, али се она самоиницијативно вратила у Хрватску.

Хрватски медији наводе да је Северина заустављена на граници у 19.35 часова, у Србији је требало да наступи на приватном слављу поводом рођендана у 23 сата.

На граници је провела до 23.35 часа, а на забаву није отишла, преноси Курир.

-Око 19.45 је стигла на границу, код прегледа докумената питали су је кад је посљедњи пут била у Србији те позвали да аутом стане са стране. Узели су јој документе те је сатима чекала у ауту, кад јој је гранични полицајац рекао да долази инспектор из републичког МУП-а. Дошла су два инспектора те заједно с цариником претресла ауто. Нису нашли ништа сумњиво те су је позвали на разговор у зграду полиције“, испричао је извор.

„Испитивали су је о њеним изјавама о Сребреници, на што има је она рекла да су то историјске чињенице. Питали су је што мисли о Олуји. Питала је младе полицајце знају ли како је рат почео. У разговорима се споменуо и Јасеновац. У једном тренутку су је испитивали о литију у Србији“, рекао је извор.

Северина се вратила кући, а посљедњи пут била у Србији у мају 2024.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана