Хрватски љекари упутили озбиљан апел свим грађанима

Танјуг
Хрватски љекари упутили озбиљан апел свим грађанима

ЗАГРЕБ - Хрватска љекарска комора упутила је апел грађанима у којем каже како ширење епидемије није могуће зауставити до доласка вакцине или лијека и да је од велике важности да се сви придржавају прописаних епидемиолошких мјера.

“Поштовани суграђани и суграђанке, ковид-19 је високо заразна болест изазвана новим коронавирусом који се изузетно лако капљично преноси. Ширење епидемије није могуће у цијелости зауставити све до проналаска вакцине или лијека, али се епидемиолошким мјерама она може држати под контролом. Ми, хрватски љекари, позивамо вас да се дослиједно и дисциплиновано придржавате јавних здравствених мјера”, пише у саопштењу Љекарске коморе, пренио је vecernji.hr.

Спровођењем мјера за спријечавање преноса вируса значајно се ограничава и успорава ширење епидемије, директно смањује број новозаражених и тако избјегава могуће урушавање здравственог система, напомињу љекари и додају да треба поштовати прописане мјере.

“Држите размак, носите маске, перите руке и избјегавајте већа окупљања. Придржавањем ових једноставних мјера држаћемо епидемију под контролом. Ову битку за здравље наше нације можемо добити само заједно!”, каже се у апалу Хрватска љекарска комора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана