Хрватска полиција ухапсила двојац због кријумчарења особа са Косова

Танјуг
Хрватска полиција ухапсила двојац због кријумчарења особа са Косова

ВИНКОВЦИ - Двије особе, један држављанин Србије и једна особа са Косова и Метохије, старости 50 и 60 година ухапшене су након што је хрватска полиција у уторак уз државну границу са Србијом пронашла седам особа са Косова и Метохије међу којима и четворо дјеце.

Како је данас саопштено из полиције вуковарско-сремске, гранични полицајци су на граничном прелазу Товарник зауставили аутомобил који је возио 50-годишњи држављанин Србије, под сумњом да је преко границе превезао осам особа са тзв. Косова.

Ријеч је о 29-годишњој жени, двојици мушкараца старости  од 25 и 27 година, као и четворо дјеце, којима је омогућило да недозвољено пређу границу.

Полиција је 50-годишњака и 60-годишњака привела због сумње да су починили кривично дјело противзаконитог улажења, кретања и боравка у Хрватској, другој држави чланици Европске уније или потписнице Шенгенског споразума.

Особе са тзв. Косова су, наводи се, у складу са законским прописима изразили намјеру за међународну заштиту, превезени у Прихватилиште за тражитеље међународне заштите у Кутини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана