Хрватин открио имена људи који су умjешани у двостуку ликвидацију на Крфу

Танјуг
Хрватин открио имена људи који су умjешани у двостуку ликвидацију на Крфу

БЕОГРАД - У Специјалном суду у Београду данас је исказом окривљеног-сарадника Бојана Хрватина настављено суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији се припадници потврђеном оптужницом терете за седам убистава, ношење и држање оружја, трговину дрогом, отмице и силовање.

Хрватин је открио да су Алена Кожара и Дамира Хоџића на Крфу убила четири мушакраца међу којма је Душан Јовановић.

Он је навео да је поред Јовановића у тој ликвидацији учествовао и мушкарац чији је надимак "Гиба, Шушкави", док је Влада Војиновић возио егзекуторе на Крфу и сређивао им документа.

Хрватин је објаснио да је њега Миљковић пар дана прије убиства на Крфу питао да ли због повреде руке може да обави неки посао, што је Хрватин како је казао одбио због руке. 

Окривљени-сарадник Никола Спасојевић је, према Хрватиновим речима, такође тада био на Крфу где је возио припаднике клана и доносио им храну.

Миљковић је питао судију зашто је адвокат окривљеног-сарадника Срђана Лалића и даље у судници ако њен брањеник није, на шта је судија рекла да може да остане, а може да иде бранилац Миа Тодорић, која је рекла да ће остати.

Такође, Миљковић је судији рекао да предочи Хрватину исказ који је дао као осумњичени, а не као окривљени-сарадник.

На почетку суђења судија је рекла да су извршили увид у видео запис са суђења, на којем нису уочили да је Беливук упутио непримјерене и узнемиравајуће поруке пуномоћници оштећених Весни Голубовић, као што је пуномоћница рекла на претходном рочишту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана