Хотију из Приштине пријете рушењем владе због споразума

Танјуг
Хотију из Приштине пријете рушењем владе због споразума

ПРИШТИНА - Спремност премијера тзв. Косова Авдулаха Хотија да у Вашингтону потпише споразум о унапређењу економских односа са Београдом могло би да га кошта те фотеље, судећи према најавама приштинских медија.

Приштинска Бота сот пише да се очекује да ће министри из Харадинајеве странке поднијети оставку након потписивања споразума, што ће практично значити пад Хотијеве владе.

Потписивању споразума у Вашингтону, првог под покровитељством САД И у присуству америчког предсједника Доналда Трампа, успротивио се данас поподне лидер Алијансе за будућност Косова и некада премијер Рамуш Харадинај.

Он је запријетио Хотију да ће његова странка напустити ионако крхку владајућу коалицију у Приштини.

Харадинај се противи потписивању споразума у којем му је спорно више тачака, али пре свега она која се тиче управљања акумулацијом Газиводе.

Приштинска ГазетаЕџпрес пише да је Харадинај већ обавестио Демократски савез Косова, окосницу владајуће коалиције, да ће АБК напустити владу.

До овог сукоба унутар владајуће коалиције у Приштини дошло је само неколико сати уочи потписивања споразума Београда И Приштине у Вашингтону.

Зери је пренио да су САД запријетиле санкцијама Приштини, ако не потпише споразум.

Харадинај је раније данас рекао да не прихвата споразум за који се очекује да ће данас бити потписан у Вашингтону, јер се, према његовим ријечима, ради и о језеру Газиводе, а он не жели да Србија има било каквог удијела у, како каже, косовским ресурсима и на косовској територији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана