Хоти ухапшен због пријетње Куртију, Курти тражи ослобађање

Агенције
Хоти ухапшен због пријетње Куртију, Курти тражи ослобађање

ПРИШТИНА - Косовска полиција ухапсила је данас члана Социјалдемократске иницијативе Хаџија Хотија због пријетње лидеру Покрета Самоопредјељење Аљбину Куртију, и одређено му је задржавање од 48 сати.

То је изјавио портпарол косовске полиције Даут Хоџа, преноси приштински портал Лајми.

Хоти је на свом Фејсбуку написао у суботу да Курти “има двије могућности - или да напусти Косово или да буде убијен”, али је затим избрисао тај пост наводећи да је дошло до “техничке грешке”.

“Све акције су предузете у сарадњи и координацији са органима правосуђа, код осумњиченог је извршен претрес и није пронађен код куће, остављен му је позив да се одмах пријави полицији и све полицијске јединице су обавијештене да га ухапсе кад га сретну. Осумњичени је након што се појавио у полицији по налогу тужиоца послат у притвор од 48 сати на даљи поступак”, рекао је Хоџа.

Курти тражи ослобађање Хотија

Лидер косовског Покрета Самоопредељења Аљбин Курти затражио је данас пуштање на слободу члана Социјалдемократске иницијативе Хаџија Хотија, који му је путем друштвених мрежа пријетио.

Курти је на свом Фесјбуку написао да би најбоље било да Хоти буде пуштен на слободу како би био са својом породицом и код куће дочекао нову 2020. годину, преноси Косово онлајн.

“Ја нисам Џон Фиџералд Кенеди, Хаџи Хоти није Ли Харви Освалд. Не могу да процијеним безбједносна питања, нити се мијешам у правду, али вјерујем да би било лијепо да господин Хоти буде пуштен на слободу да дочека Нову годину с породицом, код куће”, написао је Курти.

Куртијев покрет Самоопредјељење саопштио је да је поднио кривичну пријаву против кандидата за посланика из Социјалдемократској иницијтиве Хаџи Хотија и нагласио да језик злочина нема мјеста у политици.

Покрет додаје да не зна да ли је пријетња наручена или је објављена због мржње према Куртију.

“Те ствари треба да открију полиција и тужилаштво”, наводе у Самоопредјељењу и објашњавају да је Хоти дио коалиције која је позната “по лошем управљању и заробљавању државе”, као и да Хотијеве јавне објаве на друштвеним мрежама показују да је насилник и велики обожаватељ косовског предсједника Хашима Тачија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана