Хоти: Све институције морају поштовати закон

Тањуг
Foto: Радио Сарајево

ПРИШТИНА - Премијер самопроглашеног Косова Авдулах Хоти изјавио је данас у Дечанима да је на састанку са градоначелником те општине Башкимом Рамосајем закључено да се мора поштовати закон у вези са изградњом пута Дечани-Плав кроз заштићену зону манастира Високи Дечани.

Хоти је послије састанка са Рамосајем, који инсистира на наставку градње пута кроз заштићену зону, рекао да је договорено да се поштује Закон о заштићеним зонама који је усвојио косовски парламент.

“Разговарали смо о важним питањима, економији, локалном економском развоју Дечана и посебно о изградњи пута до Плава”, изјавио је Хоти новинарима.

С друге стране, Рамосај је навео да постоји “заједничка посвећеност” изградњи пута који ће допринијети економском напретку и развоју општине Дечани.

Послије састанка са руководством општине Дечани, Хоти ће посјетити манастир Високи Дечани, гдје би требало да га прими игуман овог манастира, који је под заштитом Унеска, архимандрит Сава Јањић.

Радови на изградњи пута кроз заштићену зону манастирског имања обустављени су прије 10 дана послије интервенције дечанског братства и највиших представника Србије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана