Холанђанин у ауту возио 67 килограма дроге преко границе, није ни покушао да је сакрије

Танјуг
Foto: Управа царина Србије

ГРАДИНА – Српски цариници су ноћас, у сарадњи с полицијом, на граничном прелазу Градина осујетили необичан покушај кријумчарења више од 67 килограма дроге, која скоро да и није била сакривена, саопштила је Управа царина.

Случај је откривен када је ноћас око 01.20 часова за детаљан преглед издвојен аутомобил „опел астра“ холандских регистарских ознака, за чијим је воланом био 54 - годишњи држављанин Холандије турског поријекла.

На питање да ли има нешто за пријављивање, возач аутомобила је рекао да нема ништа, сем личног пртљага.

Убрзо је утврђено да то није тачно, јер су већ на самом почетку контроле иза предњих сједишта пронађене две велике црне кесе пуне наркотика, наводи се у саопштењу.

Прецизира се да су у кесама пронађене три мање кесе пуне таблета наранџасте и плаве боје са утиснутим ознакама „ЛАВ“ и „НАСА“, као и 10 ваљкастих пакета пресоване беле прашкасте материје.

Даљом контролом је и у пртљажнику аутомобила, испод тапацирунга простора предвиђеног за резервни точак, пронађено још 16 кеса идентичних наранџастих и плавих таблета.

Анализа је показала да се ради таблетама екстазија, чија је укупна количина преко 62 килограма, саопштила је Управа царина.

Додаје се како је такође утврђено да ваљкасти пакети садрже кокаин у укупној количини од 5,3 килограма.

Полиција и тужилаштво преузели су дрогу, аутомобил и возача у даљу надлежност, наводи се у саопштењу.

Управа царина оцењује да кријумчарење наркотика не јењава, о чему сведочи и податак да је 2020. године упркос пандемији царинска служба на границама запленила преко 1,5 тоне дроге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана