Хил: ЗСО неопходна, ријешила би многе проблеме

ГС
Хил: ЗСО неопходна, ријешила би многе проблеме

БЕОГРАД - Амерички амбасадор у Србији Кристофер Хил истакао је вечерас да је Заједница српских општина неопходна и да би ријешила многе проблеме.

"Мислим да је у једном тренутку наш специјални изасланик, Габријел Ескобар, у вези са заједницом и /премијером самопроглашеног Косова Аљбином/ Куртијем, рекао да ћемо то урадити са или без господина Куртија. То су јаке речи и мислим да су САД стајале иза њих", додао је Хил.

Уочи обиљежавања 25 година од почетка НАТО агресије на СРЈ, Хил је за РТС рекао да у то вријеме нико није био одушевљен бомбардовањем и да је постојала нада да се бомбардовање може избјећи.

Хил је навео да разумије проблем односа са НАТО-ом, као и да САД поштују став Србије која води политику војне неутралности.

"Али Срби могу у једном тренутку доћи до другачијег закључка. На примјер, Шведска је водила политику неутралности. То је трајало 200 година. Направили су промјену. Тако да мислим да је некако на Србији да одлучи шта жели да ради", додао је он.

Хил је рекао, између осталог, да су САД данас највећи српски трговински партнер у сервисима и да инвестирају не само у разне фабрике, већ и у неке од најсавременијих технологија, које су такође дио америчко-српских односа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана