Хил: Сусрет Ђурића и Бајдена потврда партнерства Србије и САД

Танјуг
Хил: Сусрет Ђурића и Бајдена потврда партнерства Србије и САД

БЕОГРАД - Амбасадор САД у Србији Кристофер Хил саопштио је данас на Твитеру након сусрета српског амбасадора у Вашингтону Марка Ђурића и предсједника САД Џозефа Бајдена, да је то потврда важности партнерства двие земље, дугог 140 година.

-Задовољство је видети одличног амбасадора пријатељске земље у Бијелој кући заједно са предсједником САД. Ово је знак важности партнерства које дијелимо са Србијом више од 140 година - навео је Хил на Твитеру.

Ђурић је рано јутрос твитовао да је имао краћи сусрет и разговор са Џозефом Бајденом ове седмице, као и да је имао част да се упише у званичну књигу гостијију Бијеле куће.

-Високо цијенимо овај гест поштовања према Србији и нашим 140 година дугим односима који посљедњих година биљеже континуирани тренд раста у бројним областима. Као одговоран и поуздан партнер у међународној аједници, Србија наставља да досљедно спроводи политику регионалне стабилности, залажући се за мир и просперитет цијелог западног Балкана. Наставком марљивог рада на економском развоју, реформама и модернизацији, враћамо дуг себи, али и стичемо поштовање других - навео је Ђурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана