Херцеговачка и Крајишка кућа ускоро у Београду

Срна
Foto: Архива

ТРЕБИЊЕ- Крајишка и Херцеговачка кућа ускоро ће бити отворене у Београд, а данас је у Требињу договорено формирање правног лица које ће објединити све мале пољопривредне произвођаче и њихове кооперанте из БиХ да би лакше пласирали производе у Србију са заштићеном географском ознаком из БиХ.

Отварање Крајишке и Херцеговачке куће у Београду, извоз традиционалних домаћих производа, органских производа и пласман производа са заштићеном географском ознаком из БиХ у Србију, теме су данашњег састанка представника ових привредних субјеката са представницима надлежних министарстава Републике Српске, Управе за индиректно опорезивање БиХ, Привредне коморе Српске и шпедитерских компанија.

Формирање правног лица договорено је да би се ријешио проблем пласмана производа малих пољопривредних произвођача који немају све потребне сертификате за извоз, чиме би испунили све услове за добијање потребне извозне документације, саопштено је из Аграрног фонда града Требиња.

На овај начин, била би пружена подршка малим пољопривредним произвођачима за повећање производње и дистрибуцију производа.

"У међувремену, представници Херцеговачке куће већ су регистровали пословницу у Београду, чиме су испунили основне услове за отварање продајног објекта у Београду, док су представници Крајишке куће започели исту процедуру, што гарантује да ће у главном граду Србије ускоро бити отворена ова два привредна друштва", навели су из Аграрног фонда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана