Хаварија у Колубари

Танјуг
Хаварија у Колубари

ЛАЗАРЕВАЦ - У Рударском басену Колубара ноћас је дошло до хаварије на пољу Е у којој није било повријеђених, нити већег оштећења на опреми, изјавила је министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић након обиласка копа и истакла да неће бити угрожено снабдијевање струјом Лазаревца и околних места.

-Дошло је до хаварије у РБ Колубара, клизишта које је зауставило рад једног багера, који је знчајан за ово источно поље (Е) и хтела сам да се уверим да нема већег оштећења на опреми. Нико није повређен и најважније је да су ту већ људи који санирају ситуацију - рекла је Ђедовићева у изјави достављеној Тањугу.

Истакла је да неће бити угрожено снабијдевање струјом, као ни топлотном енергијом за становнике Лазаревца и околних мјеста.

-Трафо станица није угрожена, али треба наставити да се нагледа да и она не буде угрожена. Али, она само напаја копове, то јесте не напаја околна места, ни мања, нити већа. Има довољно угља на депонијама за снабдевање топлане која греје Лазаревац - рекла је Ђедовићева.

Каже да је, ипак, брине то што је прозводња угља у Колубари 30 одсто нижа у посљедње двије недјеље и да ће због ове хаварије бити још нижа.

-Морамо да радимо на већим количинама депонија угаља, то јест, залихама угља да не би наш енергетски систем и снабдевање  грађана електричном енергијом дошли у питање. Из папира и извештаја се неке ствари не могу видети и зато сам ту вечерас да се уверим да су ствари под контролом - дошло је до хаварије, али није угрожено ни снабдевање струјом околних места, а ни грејање - закључила је Ђедовићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана