Хапшење због потонућа сплава у Београду на којем је наступао репер Цунами

Г.С.
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Поводом догађаја који се одиграо у ноћи између 23.-24. децембра када је потонуо сплав „Картел“ на Сави, по налогу дежурног јавног тужиоца Првог основног јавног тужилаштва у Београду, полицијски службеници МУП-а, Управе криминалистичке полиције, Одјељења за истарживање експлозија, пожара и хаварија и Одјељења за увиђајно-оперативне послове утврдили су идентитет четири лица.

Ријеч је о власнику и другим одговорним лицима за која постоји сумња, како наводе, „да се у њиховим радњама стичу сви битни елементи кривичног дјела Изазивање опште опасности из члана 278. став 3 у вези става 2 Кривичног законика.“

Наиме, након прикупљања потребних обавјештења, увида у расположиви видео запис, те на основу других расположивих доказа изведених у досадашњем току предистражног поступка утврђено је да постоји основ сумње да се у радњама В.М., А.Е, М.М. и Н.Б. стичу сва битна обележја наведеног кривичног дјела.

По налогу дежурног јавног тужиоца Првог основног јавног тужилаштва у Београду одређено је задржавање осумњичених В.М., А.Е, М.М. и Н.Б. у трајању од 48 сати, у којем периоду ће осумњичени бити саслушани, те ће након изношења њихове одбране тужилаштво донијети одлуку да ли постоји неки од законских основа да се према неком од осумњичених предложи одређивање притвора.

Даље у току доказног поступка бит ће наложено вјештачење у оквиру ког ће вјештак дати свој налаз и мишљење на основу расположивих доказа као и прегледа објекта, те бити испитани оштећени и изведени докази на основу којих ће бити утврђено колика је висина имовинске штете која је наступила услијед критичног догађаја, те да ли су нека лица задобила повреде критичном приликом, као и прибавити медицинску документацију како би се утврдила врста и тежина повреда које су евентуално задобили учесници предметног догађаја приликом потонућа сплава, преноси Аваз.

Претходила тучњава

Такође, ово тужилаштво је наложило полицијским службеницима да утврде да ли је критичном догађају, односно потонућу сплава „Картел“ претходила тучњава, те да се утврди идентитет лица која су учествовала у тој тучњави, као и да ли су приликом тучњаве нека лица задобила повреде, те врсту и тежину евентуално задобијених повреда.

Након прикупљања свих расположивих доказа и утврђивања тачног и потпуног чињеничног стања, тужилаштво ће донијети одлуку о даљем поступању у овој кривичноправној ствари.

Подсјећамо,  кобне ноћи је на том сплаву наступао сарајевски репер Цунами.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана