Хапшења због позивања на насилно рушење Владе и предсједника Србије

Танјуг
Хапшења због позивања на насилно рушење Владе и предсједника Србије

БЕОГРАД - Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије у сарадњи са Безбједносно-информативном агенцијом (БИА) и надлежним тужилаштвима у Београду и Новом Саду, ухапсили су Д. К. (35), Д. З. (52) и Д. Б. (34) због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело позивање на насилну промјену уставног уређења, док се Д. Б. терети и за кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Тројица ухапшених терете се да су позивали грађане да се окупе у већем броју у Београду и да насилно сруше Владу и предсједника Републике Србије.

Полиција је код Д. Б. пронашла карабин са оптиком и припадајућом муницијом који му је, како се сумња, претходно предао М. Ј. (21), који је ухапшен због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. М. Ј. је, како се сумња, то оружје претходно отуђио, па се терети и за кривично дјело тешка крађа.

Због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја ухапшен је и И. Т. (27).

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежним тужилаштвима, наведено је у саопштењу МУП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана