Гвозденовић тврди да се не сјећа тренутка када је младића избо на смрт

Танјуг
Foto: Informer

БЕОГРАД - На почетку суђења у Вишем суду у Београду данас је Дамјан Гвозденовић (21) признао да је на смрт избо А.Т. (21), у фебруару 2022. године, али је рекао да се не сјећа тог тренутка.

Исказао је да је тог дана много пио и звао бившу дјевојку телефоном неколико пута, а онда се на њен телефон јавио мушкарац који је почео да му пријети да ће му поломити главу ако позове још једном.

Гвозденовић је рекао да му је тај мушкарац предложио да се видена што је он пристао и рекао да дође иза његове (Гвозденовићеве зграде).

Пошто се како је рекао, уплашио отишао је до куће по брата којег није затекао у кући када је узео нож и отишао у парк у којем је требало да се састану.

У парк је дошла његова бивша дјевојка са још два младића од којих је један пришао и ударио га песницом у слепочницу након чега је он извадио нож из џепа, кренуо да маше њим и затим су заједно пали на под. 

Гвозденовић тврди да се даље не сјећа шта се десило и да му је све мутно, те да се само сјећа да је устао и почео да бјежи, као и да је након тога отишао код једног друга код којег је преспавао.

Оптужени је више пута поновио да је тог дана много алкохола попио и да се плашио тог сусрета.

Гвозденовић је прије одбране  изразио саучешће породици убијеног и рекао да му није била намјера да неког убије, као и да би да може вратио вријеме или се мијењао са убијеним. 

На питање тужиоца како је нож изгледао, Гвозденовић је прецизирао да је био обичан кухињски нож са дрвеном дршком средње величине, и да га је оставио на лицу мјеста, односно да га није понео са собом када је почео да бјежи.

Гвозденовић је негирао да је носио капуљачу на глави или неку маску. 

Мајка убијеног А.Т. је рекла да се придружује кривичном гоњењу и да истиче имовинско-правни захтјев који ће остварити накнадно у парничном поступку.

Следеће суђење заказано је за 31. октобар када је позвана Гвозденовићева бивша девојка и младић који се критичном приликом налазио са њима.   

Гвозденовић се оптужницом терети за кривично дело тешко убиство.

Сумња се да је он 23. фебруара 2022. године у вечерњим сатима ножем задао А.Т. више убода у предјелу трупа, услед којих је А.Т. преминуо. 
Гвозденовић се потом удаљио са лица мјеста. 

Након интензивног оперативног рада, овај случај је расвјетљен и против њега је покренута истрага 12. јула прошле године када му је одређен притвор.

Он се предао надлежним органима 14. септембра у пратњи свог адвоката и од тада се налази у притвору.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана