Гујон: Посјетама Јасеновцу послати народни одговор Хрватској

Срна
Foto: Агенције

БЕОГРАД- Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон позвао је Србе да посјете Јасеновац и да то буде народни одговор онима који би жељели да Срби забораве одакле су и кроз шта су прошли као народ.

"Улога државе је да брани достојанство народа, као и право на памћење и пијетет. Одговор државе биће јасан и недвосмислен, али ја бих се овом приликом обратио обичним грађанима и позвао их да обиђу Јасеновац", навео је Гујон, реагујући на одлуку Хрватске да забрани предсједнику Србије Александру Вучићу да посјети Јасеновац.

Гујон у писаној изјави истиче да сваки народ има своја света мјеста, а да је Јасеновац једно од таквих мјеста за Србе због стравичног страдања током Другог свјетског рата, саопштено је из Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

"Након што сам обишао ово стратиште, после тога нисам више био исти човек. Нећете ни ви бити исти Срби после обиласка Јасеновца. Нека то буде народни одговор онима који желе да заборавите ко сте, одакле сте и кроз шта сте пролазили као народ", поручио је Гујон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана