Гујон и Лучић о заштити српске имовине у БиХ

Танјуг
Гујон и Лучић о заштити српске имовине у БиХ

БЕОГРАД - Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон разговарао је данас у Београду са министром за људска права и избјеглице БиХ Милошем Лучићем о заштити имовине српског народа у Федерацији БиХ.

Гујон је Лучићу представио проблеме са којима се суочавају Срби из ФБиХ, са фокусом на процес усаглашавања земљишних књига и катастра, у којем припадници српског народа губе право на имовину.

Министар Лучић је захвалио на напорима које Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону улаже на плану заштите права Срба у БиХ.

Како се наводи у саопштењу Управе, Лучић је изразио спремност да подржи активности које заједнички спроводе Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Србије и Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске.

Гујон и Лучић су се сагласили да је право својине људско право које почетком 21. вијека не сме бити угрожено, а да је одговорност свих нас да учинимо све што је у нашој моћи да се ово право поштује.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана