Гујон и Арлов о сарадњи и будућим активностима

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД- Предсједник Одбора из Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов разговарао је данас у Београду са вршиоцем дужности директора Управе Министарства спољних послова Србије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Арном Гујоном о сарадњи и будућим активностима тог одбора и истакао да ће се Одбор редовно пријављивати на конкурсе Управе.

Арлов је рекао новинарима да је упознао Гујона о пројектима помоћи српском народу на Косову и Метохији које Одбор реализује дуги низ година и да је тражио да ресорна управа помаже велике пројекте попут "Спојимо децу Косова и Метохије" и опремање Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици, за чији завршетак је потребно нешто мање од 50.000 евра.

Он је затражио и помоћ Управе за превод на енглески језик књиге "Велико срце Српске", коју је након састанка уручио Гујону.

"Ова књига је настала из хуманости и служиће хуманости", нагласио је Арлов.

Књига аутора Славка Басаре "Хумано срце Српске" говори о напорима и дјелима Одбора за помоћ Косову и Метохији.

Велики дио средстава од продаје сваког примјерка ове књиге намијењен је за дјецу и младе са Косова и Метохије и довршетак градње Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана