Гујон: Црква стуб окупљања Срба у дијаспори

Срна
Гујон: Црква стуб окупљања Срба у дијаспори

БЕОГРАД - Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон организовао је данас радни ручак за владике из дијаспоре, који у Београду присуствују Сабору Српске православне цркве (СПЦ).

Он је поручио да Управа подржава пројекте СПЦ у дијаспори јер је црква стуб окупљања Срба у расијању и чувар идентитета и вјере у дијаспори те нагласио да му је изузетно драго што неке од владика поново види, а што је неке данас упознао.

- Сваке године Управа финансира вредне пројекте у сарадњи с црквом. Прошле године смо, на пример, опремили учионицу колеџа Свети Сава у Аустралији, основали смо, уз помоћ владике Андреја, допунске школе српског језика на Малти и помогли окупљање дијаспоре поводом верских празника, а финансирали смо и издавање неколико књига - рекао је Гујон.

Састанку у Управи присуствовали су митрополит аустралијско-новозеландски Силуан и епископи аустријско-швајцарски Андреј, јужноцентралноамерички Кирило, западноевропски Јустин, источноамерички Иринеј, канадски Митрофан, новограчаничко средњоамерички Лонгин, британско-скандинавски Доситеј и викарни епископи хумски и моравички Јован и Антоније, саопштено је из Управе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана