Грујичић: Вакцинишите се због оних који болују од других болести

срна
Foto: гс

БЕОГРАД- Директор Института за онкологију и радиологију Србије Даница Грујичић позвала је грађане Србије, посебно младе, да се вакцинишу против вируса корона због људи који болују од других болести, а остали су у сјенци борбе против овог вируса.

Она је, поводом почетка кампање "Нема чекања", рекла да велики број тешких пацијената чека на операцију и да је листа чекања све дужа, јер се ковид болнице брину само о зараженима.

Грујичићева је навела да на њеном одјељењу има готово 80 болесника са тумором на мозгу који чекају на операцију јер на неурохирургији раде само двије сале, а сви анестетичари су у ковид болници у Батајници.

"Људи су уморни, исцрпљени. Између 90 и 95 одсто људи који су на интензивној нези, на респиратору или на високим дозама кисеоника (у ковид болици у Батајници) су невакцинисани и то ми кажу колеге које тамо раде", изјавила је Грујичићева. Она је посебно позвала младе да се вакцинишу због људи који болују од свих других болести.

 "Имате сад и домаћу вакцину коју су примили наши људи, у које апсолутно верујем", истакла је Грујичићева. Кампања "Нема чекања" настала је на иницијативу Форума онколошких пацијената Србије уз подршку Удружења медикалних онколога Србије.

Циљеви кампање су да се подигне свијест грађана о значају превенције и појача апел на здравствене установе да још више допринесу да дијагностика и лијечење малигних болести буду што ефикаснији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана