Грујичић: Није завршен обдукциони налаз бебе, треба сачекати крај истраге

Танјуг
Грујичић: Није завршен обдукциони налаз бебе, треба сачекати крај истраге

БЕОГРАД  - Министарка здравља Србије Даница Грујичић изјавила је данас да још увијек није завршен обдукциони налаз бебе која је преминула након рођења у болници у Сремској Митровици и нагласила да је истражни поступак у току и да треба сачекати да се утврди шта се заиста догодило.

Грујичић је за ТВ Хепи прокоментарисала наводе у појединим медијима да је завршен обдукциони налаз бебе преминуле 12. јануара, а по коме је смрт наводно наступила усљед насилног порођаја, наводећи да обдукциони налаз није готов, већ је ријеч о информацији из отпусне листе са Института за здравствену заштиту дјеце и омладине у Новом Саду.

-Колеге су врло коректно први део листе написали, шта се десило са дететом, како је дете примљено, шта су они урадили, које су све мере предузели и то је заиста коректно. И њихова отпусна листа је требала да се заврши тиме да је захтевана судска, односно било каква обдукција. Међутим, они су дали себи за право да тумаче разлог смрти - рекла је Грујичић.

Грујичић је нагласила да закључак о узроку смрти доносе или судски медицинари, или судско медицински одбори и да треба сачекати да резултате тих налаза и не доносити преурањене закључке. Додала је да при свакој интервенцији постоји могућност компликација, али да такође постоји дозвољени проценат компликација и да понашање љекара и сестара добрим дијелом зависи од домаћег васпитања и руководећег кадра који треба да реагује на замјерке пацијената.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана