“Грипени” пратили српске авионе због дојаве о бомби

Срна
“Грипени” пратили српске авионе због дојаве о бомби

БЕОГРАД - Мађарски борбени авиони “грипен” у два наврата су из свог ваздушног простора испратили авионе “Ер Србије” на летовима из Русије због дојава о бомби, саопштило је мађарско Министарство одбране.

“Борбени авион 'грипен' подигнут је да би испратио српски путнички авион на лету из Санкт Петербурга за Београд, а претходно је из ваздушног простора Мађарске испраћен и српски авион на релацији Москва-Београд”, наведено је у саопштењу.

Раније данас руска агенција “Риа Новости” јавила је да је авион на линији Београд-Москва добио поруку о пријетњи бомбом, након чега је безбједно слетио на московски аеродром “Шереметјево”, преноси Тањуг.

Медији су јавили и да су борбени авиони са ознакама Белгије испратили авион компаније “Ер Србија”, који је ишао из Санкт Петербурга ка Београду, током прелета изнад територије Литваније.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је раније да је руска ваздушна контрола обавјестила Београд да је један борбени авион НАТО у руском ваздушном простору 6. априла пратио лет “Ер Србије” на лету Москва-Београд, недалеко од руске границе са Летонијом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана