Гренел: Зашто новинари дозвољавају Саливену и Блинкену да лажу о трупама на КиМ?

Танјуг
Гренел: Зашто новинари дозвољавају Саливену и Блинкену да лажу о трупама на КиМ?

ВАШИНГТО - Бивши специјални изасланик САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел упитао је данас зашто новинари у Бијелој кући дозвољавају савјетнику за националну безбједност Џејку Саливену и портпаролу Бијеле куће Џону Кирбију да лажу о нагомилавању трупа на административним прелазима између централне Србије и Косова и Метохије.

"Зашто новинари Б8уеле куће дозвољавају Саливену и Кирбију да лажу о нагомилавању трупа између Косова и Србије", навео је Гренел на друштвеној мрежи Икс (Твитер), коментаришући текст објављен на порталу "Павловић тудеј" под насловом: "Предсједник Србије одбацио тврдње Бијеле кућćе: Слање трупа на административну линију Косова је чиста лаж".

Гренел је јуче оптужио америчког државног секретара Ентонија Блинкена и Саливена да су пласирали лажне информације о распоређивању српских војника административним прелазима са КиМ и истакао да постоји смањење, а не нагомилавање броја војника.

Указао је да је прошле године било 14.000 српских војника, да их је данас 7.500, а до понедјељка ће, како је навео, бити 4.000 на административним прелазима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана