Гренел запалио политичку сцену Косова: Курти је изгубио изборе јер је одбацио САД

Г.С.
Гренел запалио политичку сцену Косова: Курти је изгубио изборе јер је одбацио САД

ПРИШТИНА - Кабинет предсједнице Косова Вјосе Османи одбацио је као нетачну изјаву бившег изасланика Бијеле куће за дијалог Косова и Србије Ричарда Гренела да је она током боравка у САД рекла да се не слаже са политиком лидера покрета Самоопредељење и премијера Аљбина Куртија у односу на Америку.

Као шеф кабинета предсједнице Вјосе Османи, желим да вас обавијестим да Ричард Гренел лаже када се позива на изјаву предсједнице Косова написао је Бљерим Веља на Твитеру.

Гренел је претходно у објави на Твитеру написао да је Курти добио такав резултат на локалним изборима јер је одбио америчке пројекте.

– Народ Косова је послао снажну поруку Аљбину Куртију, јер је неприхватљиво одбацити САД, чисту обновљиву енергију (гасни пројекат) и Вашингтонске споразуме потписане у Овалној канцеларији. Вјоса Османи је јасно ставила до знања Сједињеним Државама да се не слаже са Куртијем – написао је Гренел на Твитеру.

Други круг локалних избора на Косову одржан 14. новембра, а владајући покрет Самоопредељење побиједио у четири од 21 општине, преноси Н1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана