Гренел: Ускоро нови термин састанка у Вашингтону

Танјуг
Гренел: Ускоро нови термин састанка у Вашингтону

БЕОГРАД - Специјални изасланик америчког предсједника Ричард Гренел најавио је данас да ће ускоро заказати нови термин састанка са представницима Београда и Приштине, који је био планиран за 27. јун у Вашингтону.

Гренел је ово саопштио на "Твитеру" у одговору на објаву премијера привремених приштинских институција Авдулаха Хотија који је написао да не може да присуствује састанку у Бијелој кући заказаном за 27. јун и да мора да се врати у Приштину због приједлога оптужница против Хашима Тачија и Кадрија Весељија.

"Хвала вам, премијеру Хоти. Разумијемо вашу одлуку и радујемо се проналажењу новог термина за састанак ускоро", написао је Гренел.

Гренел је јуче саопштио да је предсједник привремених приштинских институција Хашим Тачи отказао пут у Вашингтон недуго пошто је Специјални суд за злочине ОВК објавио садржај првих приједлога оптужница.

Специјално тужилаштво у Хагу за злочине почињене од 1998. до 2000. године на Космету јуче је саопштило да је подигло оптужницу против актуелног предсједника самопроглашеног Косова Хашима Тачија и лидера Демократске партије Косова Кадрија Весељија за убиство 100 особа.

Тачи је био лидер ОВК, а Весељи шеф његове тајне полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана