Гренел: Постоје услови за састанак представника Београда и Приштине 27. јуна

Срна
Гренел: Постоје услови за састанак представника Београда и Приштине 27. јуна

ВАШИНГТОН - Специјални изасланик САД за преговоре Београда и Приштине Ричард Гренел изразио је увјерење да постоје услови да се представници Србије и самопроглашеног Косова састану у Бијелој кући у Вашингтону 27. јуна.

Он је на свом "Твитер" налогу написао да је добио увјерења од власти у Београду и Приштини да ће се обуставити кампања с циљем повлачења признања самопроглашеног Косова, као и захтјеви за чланство у међународним организацијама.

"Сјајне вијести! Добио сам увјеравања од власти /самопроглашеног/ Косова и Србије да ће привремено зауставити кампање повлачења признања и захтјеве за чланство у међународним организацијама, како би се састали у Бијелој кући у Вашингтону 27. јуна ради расправе о дијалогу", истакао је Гренел.

Гренел је нагласио да ће се стање вратити на "статус кво", уколико било која страна не буде задовољна након разговора у Вашингтону.

"Као што смо стално говорили, морамо прво остварити економски раст. На томе је фокус. Радујем се овим дискусијама", додао је Гренел.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана