Гратис путовање за Истанбул параван за шверц дроге: На прелазу Градина у аутобусу откривена 53 килограма марихуане

Танјуг
Гратис путовање за Истанбул параван за шверц дроге: На прелазу Градина у аутобусу откривена 53 килограма марихуане

БЕОГРАД - Припадници Министарства унутрашњих послова Србије, српске Управе граничне полиције и Полицијске управе Пирот, у сарадњи са Управом царине, заплијенили су око 53 килограма марихуане и ухапсили И. П. (43) и Д. В. (33) због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело неовлашћена производња и ставлјање у промет опојних дрога.

Полицијски службеници су на Граничном прелазу Градина, приликом прегледа аутобуса који саобраћа на релацији Ниш-Истанбул, у патосу возила пронашли марихуану, спаковану у 82 пакета, саопштио је данас МУП.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Пироту.
 

-Дрога је откривена у петак када је на ред за излазну контролу из Србије пристигао аутобус нишких регистарских ознака, пун путника који су кренули на шопинг туру у Истанбул - саопштено је из Управе царина.

Царинска анализа ризика указала је, међутим, на то да овај аутобус треба детаљно прегледати, наводи се у саопштењу.

Цариници су замолили путнике да напусте аутобус, а када су у разговору са њима сазнали да су они то путовање добили гратис, био је то додатан разлог за детаљан преглед.

Контролом унутрашњости возила откривене су неправилности у поду предњег дијела аутобуса, тачније у првом реду сједишта одмах иза возачевог мјеста. Када су цариници подигли подну облогу било је јасно да се у поду крије шупљина која је намјенски направљена за кријумчарење.

У овој шупљини била је сакривена марихуана.

Због овог открића аутобус је упућен на додатни преглед мобилним скенером, како би утврдили да ли је још неки дио аутобуса испуњен забрањеним садржајем.

На снимку скенера показале су се неправилности у дубини предњег дијела аутобуса, што је указало на то да је бункер дубљи него што се то на први поглед чинило, наводи се у саопштењу.

О цијелом случају обавештени су полиција и Тужилаштво, а детаљан преглед и вађење пакета спроведено је након што је то одобрио јавни тужилац који је убрзо пристигао на лице места.

-Захваљујући професионалности, знању и искуству царинских службеника који су, како се додаје у саопштењу, дошли до изражаја током вишечасовне контроле, успјешно је пресечен још један ланац кријумчарења наркотика, спијречено је да се 82 пакета марихуане нађу на илегалном нарко тржишту, док је полиција по налогу тужиоца привела тројицу возача -додато је у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана