Графити ОВК у Грачаници на годишњицу злочина над српском дјецом

Срна
Foto: СРНА

БЕОГРАД - У центру Грачанице освануо је графит терористичке ОВК на дан када се Србија са најдубљим болом присјећа злочина над српском дјецом у Гораждевцу, објавила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Осуђујући провокације и инциденте који уносе страх и немир међу Србе, из Канцеларије апелују на међународну заједницу да појача своје присуство и осигура безбједност српском народу на Космету.

Истичући да је убиство двоје и рањавање четворо дјеце један од највећих злочина над Србима на Косову и Метохији, из Канцеларије упозоравају да Албанци величањем терористичке ОВК, чијим се лидерима суди за најстрашније злочине, настављају са застрашивањем и узнемиравањем Срба.

"Албанци тиме показују да нису спремни на заједничи суживот са српским народом на простору Косова и Метохије", оцјењују из Канцеларије.

Подсјетивши да су и раније слични графити исписивани у Грачаници и околини, и то на дјечјем игралишту, билбордима и кућама, као и да је украдена и оскрнављена застава Српске православне цркве са манастира Грачаница, из Канцеларије поручују да сви ти инциденти указују да је ова српска средина једна од главних мета и опсесија албанских екстремиста.

"Највише забрињава то што нема озбиљне политичке воље лидера из Приштине да екстремистичким дивљањима стану на пут. Сведоци смо да нема ни вербалне осуде инцидената, којих за осам месеци ове године имамо више него током целе прошле године. Санкција за извршиоце нема, што им даје ветар у леђа да чине недела", упозоравају из Канцеларије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана