Графит терористичке ОВК на огради куће српске породице у Сувом Долу

ГС
Foto: Спутњик

БЕОГРАД - Натпис терористичке ОВК исписан је црним словима на огради породичне куће Илије Филиповића у мултиетничком селу Суви До код Липљана, што је узнемирило ову и остале српске породице у овом крају, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Из Канцеларије су указали да је тиме настављен црни низ пријетњи и провокација албанских екстремиста и хулигана чије су мете Срби на Косову и Метохији.

Уз напомену да једнострани политички потези албанских власти уперени против Срба на Косову и Метохији директно подстичу отворено исказивање мржње и нетрпељивости и изазивају инциденте на терену, из Канцеларије захтијевају од надлежних да у најкраћем року приведу правди и адекватно казне починиоце.

То је, како истичу, неопходно да би се обезбиједио цивилизован живот за све Србе на Косову и Метохији, а безбједност подигла на виши ниво, посебно у мјешовитим срединама попут Сувог Дола.

Подсјетили су да је ово од почетка прошле године 20. пријављени случај исписивања графита озлоглашене терористичке организације на српским школама, кућама и вртићима.

"Управо зато се не може посматрати као изолован случај, већ као планско и осмишљено застрашивање и узнемиравање Срба с циљем да се они протерају са простора Косова и Метохије", упозорили су из Канцеларије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана