Графит ОВК на амбуланти у Сувом Долу

Срна
Графит ОВК на амбуланти у Сувом Долу

БЕОГРАД - Графит албанске терористичке организације ОВК освануо је јутрос исписан на здравственој амбуланти у Сувом Долу која функционише у оквиру Здравственог центра Косовска Митровица, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Из Канцеларије напомињу да посебно забрињава што је ова порука којом се директно славе злочини над Србима и ова злочиначка групација, исписана на дан почетка НАТО агресије, док читава Србија жали своје жртве.

Истиче се да је графит "УЧК" изазвао оправдано узнемирење и револт међу српским и неалбанским становништвом на Косову и Метохији које се лијечи у овој амбуланти у мјешовитој средини, а која је често на мети вандала.

- Док се читав свет бори против пандемије вируса корона, а Србија показује подршку и солидарност донирањем вакцина и медицинске опреме свима којима су оне неопходне, Албанци демонстрирају нетолеранцију и нетрпељивост према лекарима и медицинским установама - наводе из Канцеларије.

Из Канцеларије напомињу да ово није први пут да се српски здравствени систем на Косову и Метохији и здравствени радници налазе на мети екстремиста и пријетњи из Приштине.

Подсјећа се да су у претходном таласу епидемије, специјалне полицијске јединице из Приштине спроводиле рације у српским домовима здравља на Косову и Метохији у потрази за вакцинама и лијековима, саслушавали српске љекаре због сумње да су "учествовали у спасавању живота вакцинацијом".

-Овакво застрашивање у виду графита не изненађује када се у обзир узму поруке нетрпељивости и мржње које су јуче упућиване из Приштине, а које су кулминирале у ставу Аљбина Куртија да погази дијалог и све постигнуте договоре, поништи формирање Заједнице српских општина и пред Србију постави четири ултиматума - наводе из Канцеларије.

Истиче се да је сада кристално јасно због чега Београд упозорава да се таква реторика увијек прелије у реалан живот на Косову и Метохији и због чега Србија инсистира на дијалогу и компромису као једином путу ка стварању мира и суживота на овим просторима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана