Градоначелник Београда уручио 1.000 књига библиотеци манастира Тумане

Срна
Foto: принтскрин

БЕОГРАД- Градоначелник Београда Зоран Радојичић уручио је данас донацију од близу 1.000 књига за библиотеку Духовног центра манастира Тумане. Он је истакао да је до сада прикупљено око 30.000 књига, а да је циљ да библиотека садржи 50.000 наслова.

"Град Београд и ја као градоначелник покренули смо иницијативу и обезбедили око 1.000 наслова. Желимо да библиотека манастира Тумане допринесе духовности и образовању српског народа. На тај начин желимо да подстакнемо љубав према књизи и образовању, јер је то у временима у којима живимо неопходно", рекао је градоначелник Радојичић.

Игуман Манастира Тумане, архимандрит Димитрије, изјавио је да је манастир мјесто духовности и молитвеног обраћања Богу, али и мјесто које чува национални, просвјетни и културни идентитет људи, саопштио је Сектретаријат за информисање града Београда.

"Тако је било вековима, а манастир Тумане се и данас труди да сачува такве вредности. Тренутно се овде гради комплекс са смештајним капацитетима за ходочаснике, где ће моћи да се смести 120 људи, такође и један спрат у којем ће бити библиотека и сала за предавања", рекао је он.

Према његовим ријечима, по завршетку радова, манастир Тумане ће моћи да буде домаћин теолошких, духовних, али и других скупова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана