Косовска полиција стигла са југа покрајине, Срби у страху

Танјуг
Косовска полиција стигла са југа покрајине, Срби у страху

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Грађани не осећају сигурност већ страх откако је дошла косовска полиција са југа покрајине, наводе мjештани мултиетничког насеља Брђане у северном делу Косовске Митровице.

"Од када су ту завладао је страх да ће се нешто десити. Децу не пуштамо да се слободно крећу, ни да се играју. Они нам не уливају сигурност, ноћу су наоружани, репетирају пушке на сваки наш пролаз. Ми смо као мештани овог насеља доведени до тога да немамо куд. Ми се боримо за мир и стабилност, али они не желе мир и стабилност", рекао је један од мештана Брђана Никола Ћирић, преноси Косово онлајн.

Власница трговине Наташа Ћосић каже да су код ње свакодневнио куповале комшије Албанци, а да од доласка специјалаца не посјећују продавницу, иако раније проблема није било.

„Никада са комшијама нисам имала проблем, чак дођу код мене испричамо се лепо, појединима смо помагали и давали лек и савете када се пожале да их нешто заболи. Од када су дошли специјалци Росу више не долазе, Да ли неће или не смеју, заиста не знам", рекла је она.

Истиче да је ноћу на улицама мрачно јер нема уличне расвете.

"Око нас су Росу специјалци, нисам сигурна, људи се повуку у кућу, хтела не хтела морам и ја да се склањам. Ноћ је мирна и напета, нема куће у којој неко не дежура ноћу да не дође до неког инцидента", каже Ћосић.

Наводи да се не плаши, али да јој није свеједно када види толико наоружаних људи на све стране.

Становница Брђана, Драгана Миљковић, каже да јој је дијете болесно и да има мигрену, а да јој главобоље постају учестале од стреса које свакоднено доживљава, јер су им полицајци на сваком углу куће.

"Видели сте и сами, да ли мислите да је безбедно да наша деца сваког јутра овде пролазе? Сваког јутра идем на посао,  у пола шест овде пролазим поред до зуба наоружаних полицајаца. Плашим се за ћерку, треба да је водимо за Београд, има мигрену. То је сигурно због ове ситуације, често је боли глава", рекла је Драгана.

Како наводи Косово онлајн, у насељу Брђани нема раскрснице на којој није паркирано возило косовске полиције, као и да су грађани овог насеља узнемирени и уплашени због присуства великог броја полицајаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана